Op 19 juni 2010 heeft RM Auctions heel wat paardenkrachten onder de hamer. Meer dan 80 exemplaren uit de verzameling van een Zuid-Californische liefhebber van musclecars zullen met ‘no reserve’ worden aangeboden. De auto’s variëren van GTO tot Corvette en van Chevelle tot Mustang en weerspiegelen de levenslange liefde die de eigenaar voor de krachtige Amerikaanse musclecars had.

Naast alle klassieke krachtpatsers worden ook enkele vrijwel nieuwe BMW’s en Mercedesen uit dezelfde verzameling geveild, waaronder AMG en M-versies. Die laten we hier -op de BMW Z8 na- buiten beschouwing. De eigenaar streefde er naar het beste-van-het-beste te verzamelen, en daar lijkt hij behoorlijk in geslaagd. Veel auto’s zijn voorzien van zeer complete documentatie, hebben zeldzame kleurcombinaties of zijn naar concours-standaard gerestaureerd.

Een van de lekkernijen is een Chevrolet Corvette L88 uit 1969, met 430 pk sterke motor. Maar ook een Chevrolet Chevelle LS6 Convertible met 450 pk sterke motor is een zeldzame verschijning. Er zijn nog slechts 18 overlevende exemplaren bekend.

Bron:RM Auctions

9 reacties

  1. Die beige GTO is lekker. C2 roadster ziet er ook niet verkeerd uit.

  2. Verhuisd naar een groter account. Meer ruimte voor foto’s. Was nodig… 8)

  3. BTW: Klassiekerrally weer gehacked? Is pas net weer bereikbaar vanaf gisteren avond af?

  4. @ Lincoln:

    Klopt wat je zegt, maar vaak genoeg zelfs dat nog niet eens. Cadillac heeft wer niet zoveel van TH gebruik gemaakt, maar had veel eigen bakken. Pontiac ook. Mooie is alleen weer wel dat bijna alles op elkaar past. Cadillac blokken zijn trouwens echt beesten! Van nature niet zo gek snel, maar wat kan je daar veel uit halen….

  5. GM was in die periode zo verschrikkelijk rijk dat de merken Chevrolet/Pontiac/Buick/Oldsmobile/Cadillac alleen de TH-350 en TH-400 versnellingsbakken hoefden te delen ..
    (3-traps automaten die ook in talloze europeese limo,s achter het blok hangt) ..
    allemaal hadden ze een eigen motor divisie .. en dealerschappen ..
    op het moment hebben ze 3 misschien 4 verschillende V8 blokken voor het hele gamma ..

    weet je wat .. doe die Z8 maar .. altijd al een zwak voor gehad ..

  6. Die Pontiac GTO vind ik een hele mooie wagen, hoeft voor mij echt geen convertible te zijn. Kleur is ook goed en dan net dat subtiele onderscheid tussen een Parisienne? en de GTO door de velgen.
    is gewoon mooi zo.
    Jammer dat de Amerikanen daarna ‘ge-marketingiseerd’ zijn, volgens mij werden deze niches gecreeërd door de Petrolheads die bij de GM divisies werkten.
    Zo vind ik de Buick Riviera ook nog altijd zo’n mooie wagen, maar in Europa past hij niet, hij is gewoon een tandje te groot.
    Amerikanen kunnen nu wel vaak gebashed worden, maar men vergeet dat de VS wel de kraamkamer van de auto industrie is geweest.
    En ze in de vijftiger en zestiger jaren al wagens bouwden die overliepen van de accesoires, terwijl wij met rammelende brikken reden 🙂

  7. Gimmy gimmy gimmy :mrgreen: Vooral de 429 mustang. Met dicht erop de Pontiac GTO Judge met 400 (en toerenteller op de motorkap, vandaar het bultje 😉 ), de chevy camaro met 302 (eigenlijk niet zo goed, want de 350 stuurt net zo lekker maar rijdt beter) en de chevy chevelle ss met 454

  8. Zo’n liefhebber, en dan zoveel te koop. Stomme financiële crisis…

    Helaas voor meneer, ik heb er weinig mee. Dus ik doe even niet mee in de biedingen. 😛

Comments are closed.