We hebben het weer gered: 2010 ligt achter ons. En ondanks het feit dat ik geen goede voornemens heb (althans niet speciaal met oud en nieuw), heb ik natuurlijk wel wensen. Naast het kwijtraken van enkele kilo's heb ik natuurlijk ook wat automobiele wensen. En die zal ik hier met jullie delen. In willekeurige volgorde

Wiesmann GT

Wens 1:
De Wiesmann Manufaktur bezoeken en toestemming krijgen om eindelijk een Wiesmann te rijden. Een Wiesmann is qua leeftijd geen klassieke sportwagen, maar verenigt wel alle kernwaarden: Een bijzonder fraai klassiek gevormd koetswerk, lichtgewicht, krachtige motoren, achterwielaandrijving. Maar het belangrijkst van alles: Rijplezier. Althans, dat hoop ik dus te gaan ervaren.

MGB restauratie

Wens 2:
Eindelijk verdergaan met het restaureren van de MGB. De dorpel moet er nog in. Heb ik gelijk weer wat materiaal om jullie mee te vermoeien. En wie weet, wordt dit ons vervoermiddel naar Spa in september!

<img class="size-medium wp-image-11220 alignnone" title="Bugatti Brescia" src="http://www.klassie

kerrally.nl/wp-content/uploads/2011/01/P1010887-630×472.jpg” alt=”Bugatti Brescia” width=”630″ height=”472″ />

Wens 3:
Het maken van een reportage over een Bugatti Brescia, mede op verzoek van de eigenaar (maar dat is natuurlijk geen straf!). Daarvoor moet ik wel even een set bulletcams aan de praat zien te krijgen, en eigenlijk heb ik nieuwe videoapparatuur nodig voor het best mogelijke resultaat. Zodra de Morris weer rijdt en de weersomstandigheden iets vriendelijker zijn, ga ik een afspraak maken.

Morris 1300 Super de Luxe in Wales

Wens 4:
De Morris rijdend maken en rijdend houden, zie ook wens 3. Waar je bij een moderne auto of gangbare klassieker even remblokjes bij de plaatselijke Halfords of onderdelenspecialist haalt, is dat bij een Morris 1300 Super de Luxe iets lastiger. Ik wacht op dit moment al weken op remvoeringen en remblokken. Ook de koppelingshulpcilinder moet nog vervangen worden door een origineel exemplaar, en zo is er nog wel een hele waslijst op te noemen. Rijden is het belangrijkst. Het is geen concours-auto en dat zal het ook nooit worden (ik hou niet van poetsen).

Wens 5:
Hoeveel wensen krijg je van de doorsnee toverfee? Geen idee. Maar ik hoop dat me nog heel veel andere interessante dingen te binnen gaan schieten. Suggesties zijn van harte welkom!

Ik wens alle Klassiekerrally.nl-lezers in elk geval een gezond en fantastisch 2011!

zp8497586rq
Automobiele voornemens voor 2011
Getagd op:        

10 gedachten over “Automobiele voornemens voor 2011

 • 6 januari 2011 om 09:28
  Permalink

  Uche: wens 1 kan ik misschien in vervulling doen gaan. stuur anders ff een mailtje….

 • 2 januari 2011 om 16:00
  Permalink

  Automobiele voornemens? Gewoon zo vaak mogelijk kunnen genieten van autorijden, dan vind ik het al mooi. Ik ga me niet wagen aan verder strekkende voornemens, want de kans dat die niet ‘uitkomen’ is groot.

  En uiteraard wens ik alle KR-bezoekers en -makers een op alle fronten heerlijk 2011 toe!

 • 1 januari 2011 om 14:31
  Permalink

  Oh ja, en met Turbo Joop samen weer een paar gekke auto’s kopen, voor de verkoop.
  En van het ophalen een avontuurlijke schoolreis maken !

  • 2 januari 2011 om 16:02
   Permalink

   Dat kan ik me helemaal voorstellen, lijkt me heerlijk. We (hele gezin) zijn een keer met mijn halfbroer een ‘baby blue’ DSuper voor mijn halfbroer ophalen in Frankrijk. Helaas zijn mijn enige herinneringen daaraan de foto’s, want mijn leeftijd was nog dusdanig laag dat mijn geheugen me in de steek laat…

 • 1 januari 2011 om 14:30
  Permalink

  Wat ik al eerder zei, ik ga weer schrijven over iconen; nee ben bezig met het icoon maar zit/zat soort van vast. en loop te denken over een andere topic over personlijkheden zoals de Schlumpfs, van Lennep en Pedro Rodriguez en Jo Siffert en zo.
  Maar eerst de volgende iconen klaar zien te krijgen
  En die is verrekte gecompliceerd.

  • 1 januari 2011 om 15:46
   Permalink

   Mag ik (waarschijnlijk ook namens Citrofiel) een verzoeknummer indienen?
   Tissier! Je hebt me al eens een heel schokkende foto daarvan toegestuurd… Please!? 🙂

   • 1 januari 2011 om 18:42
    Permalink

    Diewasikhelemaalvergeten……………… 😳

Reacties zijn gesloten.