16 05 19 Cars at the Movies 001

16 05 19 Cars at the Movies 001

Cars at the Movies is een uniek concept waarbij autoliefhebbers elkaar treffen in een nieuwe setting. Het event vindt plaats bij CineMec; een drietal nieuwe en innovatieve bioscopen met Europa’s beste beeld en geluid. Op 18 juni gaan we van start met de eerste film in theater ‘de Sterrenkijker’ van CineMec Utrecht, met de ‘King of Cool’ in de film ‘Steve McQueen: The Man & Le Mans’. Op basis van nooit eerder vertoonde beelden, verweeft de film nieuw ontdekt materiaal met eigen opnames van McQueen. We zien interviews met hem en met leden van het productieteam, om het ware verhaal achter de productie van de film te onthullen.

16 05 19 Cars at the Movies 001
Cars at the Movies is de link tussen de wereld van petrolheads en het witte doek, een platform voor nieuwe films en recalls van legendarische films met de auto in de hoofdrol. Tevens is Cars at the Movies een trefpunt voor autoliefhebbers, waar ook uitgebreid de tijd is elkaars auto te bewonderen. Ieder event heeft een opzichzelfstaand, aan de film gerelateerd thema.
16 05 19 Cars at the Movies 001
Cars at the Movies is een middag- of avondvullend programma met ontvangst in stijl met rode loper, een hapje en drankje. Een inleiding van iedere film door een expert uit de wereld van auto’s of films, allemaal gelinkt aan een iconische autofilm. Verder hebben we de eer, voorafgaand aan de hoofdfilm, filmproducties van het beroemde Amerikaanse internetkanaal ‘Petrolicious’ op het grote doek te tonen. We sluiten af met een after party.
16 05 19 Cars at the Movies 001

Dresscode: sporty and relaxed like McQueen
Ride: bring your cool car

Event programmering

1. Première  
Zaterdag 18 Juni, vanaf 18:30 uur,  locatie CineMec Utrecht

(aanvang programma 19:30 uur)

2. Matinee voorstelling, Vaderdag-editie
Zondag 19 Juni aanvang 14:30 uur, locatie CineMec Ede

3. Matinee voorstelling
zaterdag 25 juni aanvang 14:30 uur, locatie CineMec Nijmegen

Entreeprijzen vanaf €17,50 pp, inclusief consumptie bij aanvang. Groepen en maatwerk arrangementen in overleg.

Koop nu tickets

 
Over Cars at the Movies

Cars at the Movies is een initiatief van petrolheads Johan Overtoom & Niels van Roij en is ontstaan uit liefde voor autofilms en de dynamiek van de bioscoop. Een internationaal collectief met een sterk eigen kijk op het organiseren van events en het in beweging brengen van communities.

Maak kans op kaarten voor de premiere!

Ja, je leest het goed: We mogen kaarten weggeven. Vijf maal twee kaarten zelfs. Geef in een reactie onder dit artikel aan wat jouw favoriete autofilm aller tijden is, en welke scene met welke auto je in het bijzonder niet vaak genoeg kan zien. De winnaars worden door middel van loting bepaald.

2 reacties

  1. Mijn favoriete car movie is Two Lane Blacktop, mijn favoriete moment is uit Shadowman waarin Jeroen Krabbe in mijn Panhard 17B de hoek om komt rijden.

    1. Beide films ken ik (nog) niet. Bedankt voor je reactie! Ik ga er eens naar op zoek.

Comments are closed.