Suixtil Zandvoort

Wie de rally’s en endurance races in de jaren ’60 en ’70 ‘live’ heeft meegemaakt herinnert zich ongetwijfeld de regen- of racejacks uit die tijd. Suixtil, het eerste racekledingmerk ter wereld, brengt deze herinneringen weer tot leven met het nieuwe regenjack ‘Zandvoort’. Waarin de beste eigenschappen van de jacks van weleer zijn verenigd met moderne details voor extra draagcomfort. In en buiten uw klassieker, sportieve limousine of sportwagen.

Suixtil Zandvoort

De ‘Zandvoort’

De ‘Zandvoort’ is in twee kleuren leverbaar: British Racing Green en Mastic Beige. En in vijf maten: S t/m XXL. Het jack is afsluitbaar met een dubbelzijdige YKK ritssluiting over de volle lengte en 6 drukknopen. In de hoge kraag zit een opgevouwen, verstelbare capuchon.

Suixtil Zandvoort

Verdere details:

Trekkoord in Argentina blue in de taille;
Verstelbare manchetten met drukknopen;
5 zakken (3 buiten, 2 binnen), waarvan 2 met ritssluiting (1 binnen, 1 buiten);
‘Vergeet-mij-niet’ ingestikte key holder (omdat wij ook automobilist zijn);
‘Goggle’- houders met verstelbare drukknopen op de capuchon;
Vintage label.

De buitenzijde van de Zandvoort is van 100% polyester en waterproof. De binnenvoering is van 100% katoen jersey. De consumentenadviesprijs bedraagt € 285,-. Het ‘Zandvoort’-jack beleeft zijn première tijdens ‘Wings, Wheels & Goggles’ (19-21 juni a.s.) op Vliegveld Teuge bij Apeldoorn.

Suixtil Zandvoort

De unieke historie van Suixtil

De in 1938 in Buenos Aires opgerichte dames- en herenkledingfabriek Suixtil maakt in 1948 furore in de top van de autosport als de Argentijnse automobielclub met steun van de regering de coureurs Juan Manuel Fangio, Benedicto Campos, Jose Froilan Gonzalez, Roberto Mieres en Onofre Marimon als ‘Escuderia Suixtil’ naar Europa stuurt om daar te gaan racen. Hun verschijning op de circuits, bruinverbrand en elegant gekleed in de speciaal voor hen vervaardigde katoenen lichtblauwe racebroeken en zachtgele polo’s met geborduurd Suixtil-logo, de eerste dedicated racekleding ooit, baart veel opzien. Zeker in die tijd, waarin van echte racekleding nog geen sprake was en niemand de overalls van voor de oorlog wilde dragen.

Suixtil Zandvoort

Suixtil. At life speed!

Op de circuits deelt Fangio de Suixtil-kleding ruimhartig uit waardoor het hele Grand Prix startveld al snel in Suixtil gekleed gaat. Naast de Argentijnen, beroemde namen als Stirling Moss, Peter Collins, Jean Behra, Maurice Trintignant, Hans Herrmann, Harry Schell, Joe Bonnier, Karl Kling, Wolfgang von Trips, Olivier Gendebien, Paul Frère en vele anderen. Voor hen zijn de elegante polo’s, pullovers, shirts, caps, racehandschoenen, racebroeken, jacks en tassen van Suixtil dè must have. Sinds 2009 is het mooie oude merk terug met dezelfde kleding en accessoires als toen. Daarmee biedt Suixtil liefhebbers en eigenaren van klassieke auto’s als enig kledingmerk ter wereld een unieke, want authentieke link met de autosport uit vroeger jaren. Een tijd waarin klasse, stijl, moed, kameraadschap en plezier op en naast de circuits voorop stond. Gentleman racing. At life speed!

Suixtil Zandvoort - Hans Herrmann

Verkoopadressen

In de Benelux wordt Suixtil exclusief vertegenwoordigd door Suixtil Benelux by Pim Kisjes Company VOF. Naast de webshop op www.suixtil.nl is Suixtil in Nederland en België op de volgende geselecteerde dealeradressen te koop: