Nachtritten: Ze ademen een geweldige sfeer. Nachtritten in de winter: De deelnemers ademen ijskoude lucht. Een niet zo voor de hand liggende combinatie dus, in een wereld waarin de automobilist steeds verder in de watten gelegd wordt met volautomatische klimaatcontrole, audio- en videosystemen, telefoon, navigatie en meer van dat soort comfortverhogende attributen. Toch hebben www.via-Flaminia.com and www.PreWarCar.com een winterse nachtrit rond Amsterdam georganiseerd. Uitsluitend voor vooroorlogse automobielen en hun die-hard eigenaren.

Ruim 40 equipes zullen op zondag 19 december 2010 vanaf 20.01 uur starten bij De Hollandsche Manege, na daar in stijl gedineerd te hebben. Na een uurtje of drie gereden te hebben in de grotendeels open auto's(!) gunt de organisatie de deelnemers een 'midnight supper' in Restaurant De Kleine Haag in Noordeinde. Tijdens het ontdooien doen ongetwijfeld de eerste spannende verhalen over de rit al de ronde, maar de deelnemers zijn slechts ongeveer halverwege! Vanaf

23.40 uur vertrekt de eerste equipe namelijk alweer voor het laatste deel van de rit, die zal eindigen bij het filmmuseum in het Vondelpark in Amsterdam.

Foto: André Blom

Meer informatie: www.the100miles.com

Aanvulling: Video van de testrit van Arie en Tineke Roest in hun Wolseley uit 1930:

zp8497586rq
De 100 mijl van Amsterdam: Nachtrit voor pre-wars
Getagd op:    

5 gedachten over “De 100 mijl van Amsterdam: Nachtrit voor pre-wars

 • 20 januari 2011 om 09:37
  Permalink

  Mooi evenement, weet alleen niet of ik er met al die rotte pekel zelf zou durven aan deelnemen. Ik ga vlug de plaatjes eens bekijken. 😉

 • 27 december 2010 om 18:38
  Permalink

  hoe kan het dat zo,n evenement als dit in de obscuriteit verdwijnt ??

  prachtige foto,s op de web-site .. ook al is het een beetje weinig ..

  • 27 december 2010 om 19:44
   Permalink

   Ik heb echt geen flauw idee. Het lijkt mij geweldig om er aan deel te nemen, het lijkt me geweldig om te zien… Helaas woon ik nét even aan de andere kant van het land, anders had ik eigenhandig foto’s gemaakt.

 • 19 december 2010 om 11:29
  Permalink

  wat een helden .. echte helden ..

  kan bijna niet vatten dat je een voertuig aan deze weerscondities bloot wil stellen ..
  1 grote ijsbaan .. tram-rails .. en niet te vergeten .. pekel ..

  en helemaal niet te vergeten .. je lichaam !!

  stoer actie boys .. zeer stoere actie ..

Reacties zijn gesloten.