Group B

Group B movie

De Britse National Film and Television School heeft een leuk project uitgevoerd: Een film over de roemruchte Group B. Het is een film van nog geen half uur, en het is te hopen dat het geen B-film is, maar de trailer ziet er veelbelovend uit.

De film speelt in 1986. De hoogtijdagen van Group B. Gevaarlijk snelle auto’s, publiek dat nagenoeg overal kon gaan en staan en gevaarlijke special stages. Dit is de het rallytijdperk dat iedereen het liefst terug wil zien, ware het niet dat er veel dodelijke ongelukken te betreuren waren. Rallyrijder Shane Hunter bereidt in de film zijn comeback in de koningsklasse van de rallywereld voor, na lange tijd uit de running geweest te zijn. Hoe dat afloopt hopen we ooit nog te kunnen gaan zien. Vooralsnog is helaas nog niet bekend waar en wanneer de film vertoond zal worden.

In de trailer is overigens een Metro 6R4 te zien. Kris Meeke -de eerste Brit die na Colin McRae een WK op zijn naam zette- heeft die auto ook al eens flink de sporen gegeven, zoals in onderstaand filmpje te zien is.

Verwacht met een budget van een geschatte £ 13000,- geen film als ‘Rush‘. We hopen dat het krappe budget alleen van invloed is geweest op de lengte van de film, niet op de kwaliteit. Zodra we meer weten over ‘Group B’, laten we dat hier of op onze Facebookpagina weten.