We hebben weer nieuws over een van onze favoriete Britse autofabrikanten: Ginetta. Het merk zal zijn paradepaardjes tijdens twee evenementen inzetten. Als eerste is de ‘Grande Parade des Pilotes’ aan de beurt. Een paar weken later het Festival of Speed.

Voor het eerst in de geschiedenis van het merk rijden twee modellen mee in de ‘Grande Parade des Pilotes’ in Le Mans. Zowel de F400 als de elektrisch aangedreven G50EV worden zo onder de aandacht gebracht van een ongeveer 150000 koppen tellende publiek. Algemeen directeur Simon Finnis en ‘Championship Manager’ Stewart Linn (voormalig Brits GT4 kampioen) piloteren de Ginetta’s over het asfalt van Le Mans. De datum? Vrijdag 11 juni al!

De G50EV wordt voor de tweede keer in 12 maanden ingezet. Begin dit jaar werd de elektrische Ginetta de eerste auto die door de kanaaltunnel reed! Of ze ook dit maal op die manier van Frankrijk naar Groot Brittannië rijden waag ik te betwijfelen.

Liefhebbers van Britse sportauto’s kunnen van dichtbij kennis maken met de F400 tijdens het Festival of Speed op Goodwood, van 1 tot en met 4 juli dit jaar. De F400 zal daar pronken in de ‘In Gear’ Supercar paddock van de Sunday Times, naast een collectie van ’s werelds meest beroemde supercars. Maar het is niet ‘all show, no go’, want de F400 zal ook ingezet worden bij de beroemde Goodwood hill-climb. Het Goodwood Festival of Speed wordt gehouden van 1 tot en met 4 juli 2010.

Bron: www.ginettacars.com

Ginetta pakt uit op Le Mans en Goodwood
Getagd op:

3 gedachten over “Ginetta pakt uit op Le Mans en Goodwood

 • 25 juni 2010 om 12:16
  Permalink

  Gaten in de markt zijn er genoeg voor Ginetta, zo ondertussen. Waar blijft nou een lichtgewicht, aantrekkelijke, redelijk praktische (voor reizen van een paar weken), kwalitatief goede, RWD coupe met een simpele 4 cilinder of beter nog een 5 cilinder turbo-motor van Ford??

  🙄

 • 11 juni 2010 om 10:58
  Permalink

  fijn te horen dat Ginetta weer wat meer naar buiten komt, in NL zie je ze veels te weinig helaas.

 • 8 juni 2010 om 13:31
  Permalink

  Ik schrok even bij de openingsfoto, ik was even bang dat de elektrificatie van Tesla zijn weg naar KR had gevonden, gezien de gelijkenis.
  Maar gelukkig, het ging over het eigenwijze merkje Ginetta. Het blijft een slag apart, ik heb geen idee wat ik er nu van moet denken. Hoe lang kan het nog bestaan op deze manier? Misschien proberen ze in de toekomst te hard te groeien en gaan ze over de kop, misschien zijn ze tevreden met hoe het is en dan kunnen ze het nog lang volhouden. We zullen zien.

Reacties zijn gesloten.