Een van de meest geliefde en legendarische Ferrari’s aller tijden zal door RM Auctions worden geveild. De Ferrari 250 Testa Rossa werd van 1957 tot 1958 geproduceerd. In die twee jaar werden er slechts 21 gebouwd, waarvan deze -nummer 0738 TR- er één is.

De auto werd nieuw geleverd aan de Braziliaan Jean-Louis Lacerda Soares, die er diverse seizoenen in Zuid-Amerika mee racete onder de ‘Esquardari Largatixa’ vlag. Niet zonder succes overigens. De afgelopen 14 jaar werd de auto, in de Braziliaanse kleuren geel met groen- ook regelmatig ingezet tijdens prestigieuze historische race evenementen. Ook tijdens deze wedstrijden werden regelmatig podiumplaatsen gehaald.

We kennen deze Ferrari natuurlijk van het Spa Six Hours weekend in 2008. Op 2:06 komt ‘ie al even langs, om op 4:01 duidelijker in beeld te komen (voorafgegaan door z’n replica broertje):

4 reacties

 1. Even van dichtbij:

  Schitterend ding. Gaaf dat ie racet!

 2. Natuulijk hoeft hij niet mooi te zijn, maar elke keer dat hij langskomt hoor ik weer drommen mensen beweren dat hij zo mooi is… Maar goed, er zijn ook mensen die een nieuwerwetse F1-wagen mooi schijnen te vinden, dus tsja… 😕 Ik gun mensen hun mening en weet meestal wel dat het goed mogelijk is om het mooi te vinden, maar in sommige gevallen…

 3. @Citrofiel: Ik snap precies waarom je ‘m niet mooi vindt. Maar hij hoeft ook niet ‘mooi’ te zijn: Het is een racewagen! 😉
  Het is wel een bijzondere verschijning die ik erg kan waarderen, maar er zijn veel racewagens die een harmonischer carrosserie hebben…

 4. Ik vind hem niet mooi. Ik zal hiermee vast mensen tegen de schenen trappen maar ik vind hem niet mooi. Ik heb hem ook nooit mooi gevonden. Met die neus in drie ‘bulten’ en de inkeping na de voorste wielkast kan ik hem met geen mogelijkheid mooi vinden.
  Ik snap echt niet waarom de halve wereldbevolking het prachtig vindt… 😕

  PS. Wat een heerlijk filmpje is het toch. 🙂

Comments are closed.