Mr. Leno vertelt ons deze week over zijn Dodge Viper (machtige machine en geweldige video alweer uiteraard), maar dat is nog geen klassieker dus wij trekken even het archief open! En wat treffen we daar aan?…

Miura S

Van toen benzine nog minder kostte en Jay z'n video's maar half zo lang duurden als ze nu duren: de Miura S! De jongste Miura in zijn collectie (als je dat kan zeggen, ben je een gelukkig man) en wordt no

g nagenoeg dagelijks gebruikt (als ik Jay Leno mag geloven) en… Ah, ik laat Jay Leno het gewoon vertellen, enjoy!

Met dank aan Jay 'you have to drive a V12 at least once a day' Leno!

zp8497586rq
Jay Leno: 1969 Lamborghini Miura S
Getagd op:    

12 gedachten over “Jay Leno: 1969 Lamborghini Miura S

 • 3 juli 2009 om 23:56
  Permalink

  Lol! ๐Ÿ˜› Gaatjes in de uitlaat zijn de beste dingen die een auto kan overkomen! ๐Ÿ˜€ Er kwam eens een Volvo 850 5 cil 2.0 in de garage van mijn vader zonder enige uitlaat vanaf de collector. Dat geluid kan ik je moeilijk beschrijven, er was zelfs backfire en al! Het had wat weg van een trackday, alleen luider! ๐Ÿ˜ฎ

 • 2 juli 2009 om 21:56
  Permalink

  @ Christophe; Natuurlijk, daarom is het slechts een neveneffect. Het gaat altijd om het rijden zelf. En ik kan er niets aan doen dat de auto’s zo opvallen… Nou ja, we zouden het gaatje in de uitlaat van de Toop kunnen dichten, maar dat lawaai is zo stoer. :mrgreen:

 • 2 juli 2009 om 21:37
  Permalink

  Joe Sackey zegt: Miura om te cruisen en Countach om mee te scheuren.

  Nuff said . . .

 • 2 juli 2009 om 00:07
  Permalink

  @ Citrofiel
  Je moet alles uit me sleuren! :mrgreen: Aangenaam wel idd, maar de ritten zijn veel aangenamer – nu nog. ๐Ÿ˜‰ Nee, je zal mij geen gekke dingen zien doen voor de aandacht, want zo weinig als ik geef om positief opvallen, zo weinig geef ik ook om negatief opvallen (dat verklaart veel zeker ๐Ÿ˜‰ ). Zo ga ik wel eens vlug iets halen in de supermarkt met mijn vuile werkkleren aan… ๐Ÿ˜€

 • 1 juli 2009 om 23:53
  Permalink

  @ Christophe; Maar dan wel een aangenaam neveneffect toch? (moet ik nu alles uit je trekken?) ๐Ÿ˜›

 • 1 juli 2009 om 13:58
  Permalink

  Geen idee hoe vaak ik de filmpjes over zijn Miura’s al bekeken heb. Mooier zal het nooit worden. Punt uit. Gelukkig staat het schaalmodel hier al op de kast, nu nog een echte. ๐Ÿ˜‰

  Wat zou ik zijn garage graag eens in alle rust bezoeken.

 • 1 juli 2009 om 13:13
  Permalink

  @ Citrofiel
  Ik doe moeilijk dus ik besta. ๐Ÿ˜‰ (je kent de uitspraak ‘puto ergo sum’ wel hรฉ ๐Ÿ˜› ) Nah, ik doe het voor de lol, de aandacht is slechts een neveneffect. Hoewel het me wel grappig lijkt om een hardcore racewagen te rijden door een stadscentrum ofzo, zoals met die F1 auto. ๐Ÿ˜ˆ

 • 1 juli 2009 om 12:53
  Permalink

  @ Christophe; Goh, moet je weer moeilijk doen. ๐Ÿ˜› Kom op zeg, je geniet toch ook wel als mensen omkijken als jullie met de Hillman rijden? Anyhow, ik wel. Don’t care wat je daar van vindt.
  En ah ja! Dat stond op autoblog… ๐Ÿ˜ณ

 • 1 juli 2009 om 08:32
  Permalink

  Hij blijft lekker ‘down to earth’. Hij heeft verstand van z’n auto’s en is gepassioneerd. Niet ingewikkeld doen, spijkerbroek en dito hemd is goed genoeg. En z’n burnouts voert ‘ie alleen uit wanneer het de auto geen schade toebrengt. Het blijft gewoon een groot kind. En dat is geweldig om naar te kijken.
  Over de Miura: de ultieme droomauto!

 • 1 juli 2009 om 01:51
  Permalink

  @ de sjonnies & Citrofiel
  Exactly, dat vind ik ook geweldig aan hem. Ook het feit dat hij gewoon de meest exclusieve auto’s gebruikt waarvoor ze gemaakt zijn, racen/rijden. ๐Ÿ™‚ Maar respect oogsten met een auto, klein of groot, daar wil ik niet aan doen. Of de mensen mij stereotyperen (want dat is wat ze doen, ook in het geval van een kleine auto: positieve stereotypering) als ik in een bepaalde auto rij, lijdt dat aan de mensen en/of aan de omgeving, ik ben gewoon mijzelf.

  @ Citrofiel
  En Bambino is nog eens baby in het Italiaans ook! ๐Ÿ˜› Niet op gelet…
  En ik denk dat hij er rond de 80 heeft, maar hij koopt er altijd wel eens eentje bij…
  Zie Autoblog daarover. ๐Ÿ˜‰

 • 30 juni 2009 om 20:52
  Permalink

  Hehe, hij zei “Valentino Bamboni”… ๐Ÿ˜‰
  Enig idee hoeveel auto’s hij eigenlijk in totaal heeft? Ik zie door de bomen het bos niet meer. De schattingen als ik er naar zoek variรซren van 20 tot 1330… ๐Ÿ™„

  @ de sjonnies; Dat kan ik beamen. Een respect dat je oogst met zo’n autootje, iedereen kijkt, iedereen stopt (ook als ze voorrang hebben). ๐Ÿ™‚

 • 30 juni 2009 om 16:25
  Permalink

  Die Jay Leno, ik vind dat zo’n geweldige man, heeft een prachtige collectie en de prijs van een voertuig staat niet in relatie tot zijn liefde voor het voertuig, hij is knettergek van z’n Fiat Topolino (you know, if you drive this car with a cat sitting next to you, every woman will fall for you, women fall for cars like this, not supercars) en zijn oude helemaal originele 1100, ik hou van dat soort mannen !

Reacties zijn gesloten.