First Principles - The Official Biography of Keith Duckworth

Keith Duckworth. De naam zal de liefhebber bekend in de oren klinken. Hij was de ‘worth’ in Cosworth, en ook de drijvende kracht achter dat bedrijf. Verwacht in ‘First Principles’ niet uitsluitend een opsomming van zijn technische prestaties, maar vooral een inzicht in de persoon achter de machines.

First Principles - The Official Biography of Keith Duckworth OBE

Het boek

Het formaat van het ‘First Principles – The Official Biography of Keith Duckworth‘ (155 x 232 mm) zette me in eerste instantie op het verkeerde been, want er staat veel meer informatie in dan de afmetingen deden vermoeden. De letters van de teksten zijn vrij klein, maar goed leesbaar. De vele foto’s en afbeeldingen zijn van goede kwaliteit. Tijdens het lezen bleek het formaat van het boek juist wel prettig te zijn. Te grote boeken zijn niet altijd handig…

Keith Duckworth

Het genie achter een van de meest succesvolle F1-motoren aller tijden heeft techniek met de paplepel ingegoten gekregen, dat blijkt uit het eerste hoofdstuk van het boek. Via interviews met collega’s, vrienden en familie wordt een beeld geschetst van de persoon Keith Duckworth. Het is eigenlijk helemaal geen wonder dat Keith Duckworth zich bezig hield met technische verbeteringen op het gebied van luchtvaart, motorfietsen, auto’s en boten.

De auteur

Norman Burr genoot zijn opleiding bij Rolls Royce Aero Engines en op de Bath University. Vrijwel zijn gehele leven werkte Burr als technisch journalist. In eerste instantie in dienst van vaktijdschriften en technische magazines, later als freelancer. Vanuit die laatste positie richtte hij een kleine uitgeverij en drukkerij op, maar werd in 2006 weer freelancer. Burr’s interesse in luchtvaarttechniek vormde de bindende factor met Keith Duckworth.

De uitgever

Veloce Publishing Ltd is een uitgeverij van voornamelijk boeken op het gebied van auto’s en motorfietsen. Daaronder vallen boeken over vrachtauto’s, autosportevenementen, race- en rallyauto’s, motorfietsen en sportwagens, maar ook boeken over de personen achter die machines. Dit boek is er een van.

Veloce Publishing Ltd.
www.veloce.co.uk
ISBN 978-1-845845-28-5
Prijs: £ 35,- (exclusief verzendkosten)