Luik-Rome-Luik, of Liege-Rome-Liege. Elke liefhebber van klassieke auto’s weet onmiddellijk waar het over gaat: Een roemruchte rally uit vervlogen tijden. Een ware uitputtingsslag van België naar Italië en terug.

Momenteel is de organisatie bezig met het uitwerken van de klassieke race Luik-Rome-Luik 2011. Deze historische uithoudingsrally ‘Luik-Rome-Luik’ zal opnieuw in al zijn pracht en glorie verreden worden van 18 tot 25 juni 2011. Deze klassieker van de klassiekers is een regelmatigheidrace voor historische auto’s die door het rebelse karakter en internationale uitstraling een grote aantrekkingskracht op de liefhebbers uitoefent.

De race grijpt terug naar de tijd van weleer en voert de deelnemers daarom ook volgend jaar weer over de Alpen en de Dolomieten. Onderweg worden uiteraard enkele circuits meegepikt zoals Francorchamps, Vallelunga en Misano, waar men zich helemaal uit kan leven en in de voetsporen kan treden van enkele beroemdheden die al op deze pistes uitblonken. Men vertrekt aan het Prinsbisschoppelijk Paleis, richting Grenoble, om dan de Alpen over te steken naar Rapello en koers te zetten naar de Eeuwige Stad. Terug gaat het langs Toscane, de Dolomieten, Interlaken in Zwitserland, dan Nancy en richting België met aankomst in Luik na acht dagen en 7 nachten. Onderweg worden statige hotels en restaurants aangedaan.

Download hier de folder (pdf)

Bron: www.liege-rome-liege.be

Legendarische rally Luik-Rome-Luik herleeft in 2011
Getagd op:                

3 gedachten over “Legendarische rally Luik-Rome-Luik herleeft in 2011

 • 5 maart 2010 om 10:15
  Permalink

  Ik bedoel maar : 8500 Euries vind ik gewoon een hele hoop geld voor zoiets, doe mij dan maar een Hotel de la Gare of de la Poste met een glas Nouilly Prat samen met de waard te nuttigen.
  En zo’n ietwat doorgezakt ‘jarretel’bed !

 • 5 maart 2010 om 10:11
  Permalink

  Dat een ex-works rijder van Mercedes met een 220 S destijds veel hachelijke avonturen heeft meegemaakt, heb het ooit gelezen in de AMS zal het eens opzoeken.
  Oh ja, volgens mij heeft ook een works rijder van Triumph een baby-blauwe TR4 tegen een brugleuning ‘geparkeerd’ en moest een van de twee daardoor wat ledematen missen
  Wat mij jammer lijkt is dat er nu waarschijnlijk veel van die foute nieuwe rijken op afkomen.
  Daar houd ik niet zo van
  Iedere avond van die corpulente maaltijden in van die over de top hotels.
  Ik vind dat je een beetje a la good old days moet afzien tijdens zo’n evenement.

 • 4 maart 2010 om 20:15
  Permalink

  Ik had eigenlijk wel een beetje gehoopt op smeuïge anekdotes van deze of gene… Kan dan niemand iets interessants melden over deze rally?

Reacties zijn gesloten.