Het zat er al een tijdje aan te komen: Blaasjes in de lak op het rechter voorspatbord. Dat kan maar 1 ding betekenen. Roest. En het de roestduivel zat me net zolang vanonder het Connaught Green aan te staren tot ik me niet meer kon bedwingen en ‘m wilde verdrijven met een schroevendraaier. Helaas was het enige dat ik permanent verwijderde het laatste laagje lak over de vraatsporen van Luciferro.

Dat wordt lassen. Gelukkig is de schade op de naad van het spatbord nog niet zo groot. Dit kan nog behandeld worden zonder MIG apparaat. Het klinkt verschrikkelijk, maar ik ga de plekken behandelen met Hammerite, bij gebrek aan Connaught Green.

Wordt vervolgd…

Morris 1300: Roestduivel steekt nare kop weer op
Getagd op:

2 gedachten over “Morris 1300: Roestduivel steekt nare kop weer op

  • 27 juni 2011 om 16:47
    Permalink

    In dit stadium heeft hammerite weinig zin. Spatscherm is doorgeroest. Nieuw stuk in laten lassen of nieuw scherm laten monteren. Hoewel vervangings schermen niet voor het oprapen liggen. Had bij mijn Austin Glider ongeveer hetzelfde probleem. Scherm was door vorige eigenaar dicht gesmeerd met polyester plamuur. Uiteindelijk nieuw scherm in laten lassen. Het beste is om een originele van BL/Rover te pakken te krijgen. Er is ook slecht passende imitatie op de markt. Niet doen! Succes !

  • 29 april 2011 om 10:40
    Permalink

    Ik voel met je mee :mrgreen: maar hammerite daar heb ik nog nooit enig goed resultaat van gezien,of ga je het nog ergens mee voor bewerken? Grtz Hansi

Reacties zijn gesloten.