Tulpenrallye 2011 op 1 mei van start in Noordwijk

Het oudste en meest bekende klassieke auto evenement van Nederland wordt georganiseerd van 1 t/m 7 mei 2011. De meer dan 200 deelnemende equipes starten op maandag 1 mei in het Franse Monestier, nabij Bergerac, voor een route van bijna 2400 km. Alle autos's zijn gebouwd voor 1972 en zijn verdeeld over 4 klasses: Expert, Sport, Tour en Vintage. De oudste auto's starten in de Vintage klasse, met daarin vooraan de oudste auto in de rally: de Mathis GM Sport uit 1925 van Ronald en Rosanne Brons. Via een zeer fraaie route langs Montauban, Rodez, Vichy, Troyes en Dinant keren de equipes op zaterdag 7 mei terug in Nederland. Een van de hoogtepunten die dag is de TulpenrallyeSprint op de boulevard van Noordwijk vanaf twee uur 's middags. Hier geven alle equipes voor de laatste maal nog een keer goed gas, voordat zij daarna de finish bij Grand Hotel 'Huis ter Duin'in Noordwijk bereiken.

Route
De start van de 58e Tulpenrallye vindt op zondag 1 mei plaats in de buurt van Bergerac, in de Dordogne in Frankrijk. Bergerac ligt op ongeveer 1000 km van Utrecht en is goed te bereiken per auto, trein en vliegtuig (Rotterdam-Bergerac of via Bordeaux op ruim 100 km). De receptie met alle deelnemers en officials vindt op zondagmiddag plaats in het schitterende Chateau des Vigiers in Monestier op ongeveer 15 km van Bergerac. Hier vindt op maandag 2 mei 's morgens ook de start van de rally plaats.

De eerste drie dagen wordt de Tulpenrallye verreden in een geheel nieuw gebied, met prachtige routes door de Acquitane, Midi-Pyrénées en de Auvergne. Maandagavond zal de karavaan stoppen in Montauban, dat nog slechts 200 km van de Middellandse Zee verwijderd is. Op dinsdag wordt er gereden naar Rodez, terwijl op woensdag Vichy zal worden aangedaan (hier vond in 2010 de start van de 57e Tulpenrallye plaats). Vanuit Vichy loopt de route dan noordwaarts, met een stop op donderdag in Troyes. Op vrijdag verlaat de Tulpenrallye Frankrijk, om die avond in de buurt van Dinant in de Belgische Ardennen te finishen. Zaterdag 7 mei wordt dan de laatste etappe verreden naar de finish bij Grand Hotel 'Huis ter Duin' in Noordwijk. Voor de finish in Noordwijk wacht de deelnemers op de boulevard als afsluiting nog de TulpenrallyeSprint voor zij aan de finish de tulpen in ontvangst kunnen nemen en volgens traditie kunnen genieten van haring en korenwijn..

De lengte v

an de rally voor de Expertklasse is ca. 2400 km, voor de Sportklasse ca. 2300 km, voor de Tourklasse ca. 2200 km en voor de Vintageklasse ca. 1900 km, verdeeld over etappes die zijn onderverdeeld in diverse trajecten.

Spannende strijd
Paul Wignall steekt dit jaar het kanaal weer over in zijn Porsche 911 in de hoop zijn titel te kunnen prolongeren. Maar net als vorig jaar zal dit niet eenvoudig zijn. Verschillende algemeen winnaars willen graag weer een keer op de hoogste trede van het podium staan. De overwinning van Jan Ebus en JanBerkhoff dateert alweer uit 2002, zij zullen weer meedoen met hun prachtige Mercedes-Benz 300 SL roadster. De nummer twee van vorig jaar en nummer 1 uit 2009, equipe Sinke/Den Hartog is ook weer klaar voor een week Tulpenrallye. In de strijd voor het algemeen klassement zijn er tenminste tien equipes aan te wijzen die kunnen winnen, het belooft een spannende rally te worden! Op www.tulpenrallye.nl zullen de standen dagelijks bijgewerkt worden.

Novabox Tulpenrallye tracking system
Hoewel een rally voor klassieke auto's gaat de Tulpenrallye digitaal wel met zijn tijd mee. Met dank aan Novabox heeft de Tulpenrallye een primeur, de eerste klassieke autorally waar de deelnemers live gevolgd kunnen worden. Met behulp van gps zijn de posities van verschillende auto's gedurende de rally te volgen. Ook wordt live gefilmd vanuit deze auto's zodat je een idee krijgt wat er allemaal gebeurt tijdens een weekje Tulpenrallye. Vanaf 1 mei gaat het programma live op www.tulpenrallye.nl.

RTL-KiKa Volvo
Dit jaar zullen Wouter Karssen en Frank Versteegh het RTL-KIKA team vormen. Het doel is natuurlijk weer zoveel mogelijk geld verzamelen voor stichting KIKA. Wouter en Frank zullen rijden in een door Vestacon beschikbaarsgestelde Volvo 131 uit 1967. Deze auto is nu te zien op de AutoRAI op de stand van Autoblog.nl / RTL Nederland. Wouter en Frank zullen meerijden in de tourklasse. Wij wensen Wouter en Frank bijzonder veel succes in hun eerste rally.

7 Mei 2011 finish in Noordwijk
Na ruim 2000 kilometer zullen de Tulpenrallye auto's op 7 mei finishen in Noordwijk. Naast de finish zal er na het succes van vorig jaar nog een sprint op de boulevard van Noordwijk plaatsvinden.

zp8497586rq

2 reacties

  1. Wij wonen in de omgeving van Bergerac en zijn voornemens voor een groep Nederlanders een autorally te organiseren. Nu is mijn vraag is er iemand die mij aan de route kan helpen die is gereden in 2011 vanaf Chateau Vigier naar …

    Bij voorbaat vriendelijk dank.

    Pieter en Helma Leijte

  2. Die Sprint lijkt me wel gaaf. Maar er is dan ook CitroMobiile in Vijfhuizen, en gezien het tijdstip lijkt het niet echt te combineren… 😕

Comments are closed.