Van 7 tot 12 mei werd de 59e editie van de Tulpenrallye verreden. Rinus Sinke en Bart den Hartog wisten voor de tweede maal de Coupe Rallye des Tulipes te winnen in hun Austin-Healey uit 1957. 

Op maandag 7 mei vertrok de equipe Brons/Geelhuysen in de Mathis GM sport uit 1925  als eerste uit Evian-Les Bains. Evian, gelegen aan het meer van Geneve was het verzamelpunt voor de ruim 200 klassieke auto’s, die zich opmaakten voor de oudste en grootste rally voor klassieke auto’s van Nederland. De deelnemers gingen direct de bergen in richting de lunch in Albertville. Hoog in de bergen lag nog sneeuw. Op de lager gelegen wegen was het echter fantastisch weer, een strak blauwe lucht en ruim 20 graden. Na de lunch was er een test op ruim 1400 meter, hierna maakten de deelnemers de afdaling naar de finish in Aix-les-Bains. De equipe Sinke/den Hartog was de eerste dag oppermachtig in de expertklasse. De heren misten gedurende de pittige dag slechts twee controles. De RTL-KiKa equipe  had de eerste dag in de tourklasse nog wat opstartproblemen, met 4400 strafpunten finishten Frits Wester en Roelof Hemmen de eerste dag op de 77e plaatst.

De deelnemers maakten Aix-les-Bains op dinsdag wakker met een test aan de oever van het Lac de Bourget. Vervolgens ging de colonne de bergen weer in richting de lunch in Les Rousses. De route op Zwitsers territorium bleek voor veel deelnemers een behoorlijke uitdaging. De finish was in Thun waar de deelnemers door de lokale bevolking werden ontvangen.

De volgende dag was de voornaamste hindernis de Grand Ballon, de hoogste berg van de Vogezen. De Ballon is de meest gereden beklimming in de rijke geschiedenis van de Tulpenrallye. Op de top van 1424 meter was het koud en mistig. Voor de navigatoren was de route op en af de Grand Ballon eenvoudig, voor de bestuurders een kans om over een van de mooiste wegen van Europa te sturen. Op woensdagavond reed de expertklasse een avondetappe in de wijngaarden rond het Franse Horbourgh-Wihr. De equipe Perridon/Verhoeff was de winnaar van de avondetappe.

De route voerde de deelnemers op donderdag naar Duitsland, met de finish in het Duitse kuuroord Bad-Kreuznach. Op vrijdag was de finish in Kasteel Vaeshartelt. De volgende ochtend gingen de overgebleven equipes op weg naar de finish in Noordwijk. Op de boulevard van Noordwijk werd de laatste sprint gereden onder grote belangstelling van toeschouwers alvorens de deelnemers het podium voor Grand hotel Huis ter Duin opreden.

Volgend jaar wordt van 5 tot en met 11 mei de 60e editie van de International Historic Tulpenrallye verreden.

Voor meer informatie en uitslagen zie www.tulpenrallye.nl

Foto’s: Pics or it didn’t happen

Sinke/Den Hartog winnen 59e Tulpenrallye
Getagd op:

Eén gedachte over “Sinke/Den Hartog winnen 59e Tulpenrallye

 • 14 mei 2012 om 19:38
  Permalink

  veel felicitaties met het winnen van de rallye.

  groeten , de boys van evert middelveen hotel kootwijk radio, die ons al vroeg leerde rijden in het bos en

  duin gebied achter de paardestal met zijn ford 20 m 6-cilinder.

  Remmelt en Wolter Middelveen.

Reacties zijn gesloten.