Gooding & Company veilt binnenkort een bijzondere Bugatti. Het betreft een Bugatti Type 57C uit 1936 die in het bezit van Ettore Bugatti hoogstpersoonlijk is geweest. Gooding & Company is het officiële Pebble Beach Concours d’Elegance veilinghuis. Zij hebben op 15 en 16 augustus 2009 de eer dit absoluut unieke stuk Bugatti geschiedenis te mogen veilen. De Type 57 is een geliefd model, en de eerste eigenaar van dit exemplaar maakt het een van de meest belangrijke in zijn soort.Het Concours d’Elegance staat dit jaar in het teken van Bugatti en Gooding & Company is dan ook blij dit exemplaar zonder reserve aan te kunnen bieden. De auto zal ongetwijfeld onder grote belangstelling komen te staan en liefhebbers en kenners van het merk van over de gehele wereld naar de veiling trekken.

De Type 57C is door Bugatti’s werknemers als verjaardagscadeau voor ‘Le Patron’ gebouwd. Aangezien de auto tot een van de meest geliefde van Le Patron behoorde, deed de fabriek de grootste moeite deze tijdens de Tweede Wereldoorlog verborgen te houden. Ook na Ettore Bugatti’s dood in 1947 werd de auto onderhouden en gestald in de Bugatti werkplaats in Molsheim. Ook werd de auto voorzien van upgrades zodra die beschikbaar waren. Deze verbeteringen omvatten onder andere op maat gemaakte interieurdelen, een unieke motor/transmissie combinatie en andere subtiele technische aanpassingen. Bovendien wordt vermoed dat de one-off carrosserie tot de laatste behoort die Ettore’s zoon Jean Bugatti tekende.

Aangezien Chassis 57335 de fabriek pas eind jaren ’50 verliet, heeft het weinig eigenaren gehad. Daardoor is het een van de meest correcte en originele Bugatti’s ter wereld. De meest recente eigenaren hebben de innige band van Ettore Bugatti met de auto in ere gehouden en de auto zelden gebruikt. De Type 57 is dan ook nog nooit gerestaureerd en het prachtige interieur ademt de aanwezigheid van de legendarische Ettore Bugatti.

Bron: Sports Car Market
Meer info: www.goodingco.com

Comments are closed.