Ik weet niet wat ik schokkender vond aan de live via internet te volgen onthulling: Het feit dat Jay Leno geen spijkerhemd en -broek droeg (maar een pak!), of de nieuwe lijnen van de XJ, die eindelijk breken met de steeds maar weer opgewarmde vormen van de originele XJ.

Met het telkens weer recyclen van de oorspronkelijke designtaal werd de ware aard van het merk Jaguar in mijn ogen geweld aangedaan. Het merk dat ooit vooropliep op het gebied van stijl, snelheid en comfort verlaagde zichzelf tot een kopieermachine met beeldverbeteringsfunctie. Elk model was anders, maar toch ook hetzelfde. De S-type was misschien zelfs een beetje retro te noemen. Of je noemde het niet eens een Jaguar, want net als de X-type (een mini XJ?) was de auto een Ford-product met gedateerd Jaguar jasje. Mooi, maar ook alleen omdat het op de legendarische originelen leek.

Met de nieuwe modellenlijn lijkt Jaguar zichzelf weer gevonden te hebben. Laten we hopen dat het ze geen windeieren legt. Er zijn al te veel legendarische merken ter ziele gegaan.

Tot slot nog even een foto van het origineel…
Jaguar XJ6 Serie 1

Koop boeken over Jaguar:
[amazonshowcase_428f128998717526333f59c3047a7a16]

Jay Leno onthult de nieuwe Jaguar XJ
Getagd op:    

5 gedachten over “Jay Leno onthult de nieuwe Jaguar XJ

 • 13 juli 2009 om 15:23
  Permalink

  Briljant! En nee, ik kan het niet toppen! :mrgreen: £ 85.000 voor een Supersports SWB.
  Ik begin het een echt prachtig ding te vinden! Alleen niet mijn smaak, die luxelimo’s.

 • 13 juli 2009 om 10:04
  Permalink

  Je kan alvast je eigen XJ samenstellen: kijk maar!

  Die van mij zat ruim over de 90.000 pond. Kijk maar eens of je dat kan toppen! 8)

 • 10 juli 2009 om 01:00
  Permalink

  Rijden: ik ga mee! 😛 Pieter (& Klassiekerrally) heeft idd gelijk, een donker kleurtje zal hem goed doen, maar een Ian Callum design staat wat mij betreft in elk kleurtje mooi. 🙂 Hij is dan ook mijn favoriete designer (of toch één van de), hij ontwierp (zoals iedereen eigenlijk wel weet) de DB9, één van mijn favoriete auto’s. 😛 Ik kwam vandaag nog een winkel buiten, net op tijd om een 5.9 liter V12 benzine in geluid te horen omzetten, het was een DBS die gromde. Heerlijk, ik bleef zeker een halve minuut staren naar het British Racing Green exemplaar (die dingen blijven uiteraard ook niet stilstaan 😉 ).
  Maar terug naar de XJ. 😀 Zeker een spannende auto, maar hij werkt ook goed met een rustig muziekje uit de Batman Begins soundtrack (Barbastella). Het interieur is wel apart… Weet niet onmiddellijk wat ik ervan moet denken, maar de foto is ook uit een aparte hoek genomen. (deze foto)
  Video is geweldig natuurlijk, groot fan zijnde van Jay Leno vond ik het echt knap dat hij niet loog ten goede van Jaguar. 🙂 Ian Callum heeft trouwens een vreselijk accent hé! 😛
  Iig, ik kan ook niet wachten om er één in het echt te zien! 😀

 • 9 juli 2009 om 23:01
  Permalink

  Mee eens, Pieter. Ik denk dat vooral de donkere kleuren het ontwerp goed zullen doen. Kan bijna niet wachten tot ik de nieuweling in het echt kan zien… (en rijden?)

 • 9 juli 2009 om 22:50
  Permalink

  Ik ben vrij enthousiast over het nieuwe ontwerp van de XJ. Eindelijk terug een vernieuwend ontwerp dat gedurfd uit de hoek komt. Ik moest weliswaar wennen (vooral aan de achterkant) maar dat is in dit geval eerder een pluspunt. Dit is een auto waar je kunt blijven naar kijken, vol van de spannende details. Eindelijk terug vooruitstrevend. Ik wens Jaguar het beste met hun nieuwe vlaggenschip.

  Ik vermoed wel dat het geheel valt of staat wel met het aanduiden van de juist kleuren en materialen op de bestelbon.

Reacties zijn gesloten.