De liefhebber van sportwagens uit Stuttgart Zuffenhausen komen dit najaar aan hun trekken. Maar liefst drie kalenders en een agenda worden door Porsche uitgegeven. We presenteren ze hieronder.

Wat ons betreft de meest interessante is de historische Porsche kalender ‘Unikate’. In deze kalender worden unieke exemplaren gepresenteerd. Veel van de voertuigen geven een goed inzicht in het tijdsbeeld, bij andere exemplaren ligt de nadruk op de best mogelijke techniek, maar een ding hebben alle auto’s gemeen: van elk is er slechts 1 gebouwd. De 30 x 42 cm grote kalender is gebonden met een metalen spiraal vertikaal in het midden. Met de meegeleverde harde hoes fungeert de kalender tevens als verzamelwerk. De prijs bedraagt € 35,-.

Naast bovengenoemde kalender biedt Porsche ook nog een kalender getiteld ‘Driver’s Perspective’ aan. Vooral de liefhebbers van de Panamera worden op hun wenken bediend: dit model loopt als een rode draad door de kalender, waarbij de andere modellen echter niet vergeten worden. Bij de kalender wordt overigens ook een verzamelmunt meegeleverd, voorzien van motto en jaartal. Het formaat van de kalender is 59 x 55,5 cm en de prijs eveneens € 35,-. Deze kalender is vanaf medio oktober leverbaar.

De ‘Style Kalender’ wordt door ontwerpers uit het Entwicklungszentrum in Weissach vormgegeven. Dit jaar is de titel ‘Designed 4 Ambition’. Ik vind het gebruik van cijfers in plaats van woorden wat gedateerd, maar het getal 4 speelt een grote rol. Vandaar… De kalender is fors van formaat (70 x 50 cm) en wordt begeleid door een CD-ROM met screensaver en een kort filmpje. Maximaal vierduizend exemplaren van de kalender wisselen voor een bedrag van € 57,- van eigenaar. De kalender is per direct leverbaar.

En dan is er nog de agenda, die voorzien is van vele afbeeldingen van auto’s en voorwerpen uit het nieuwe Porsche museum. De A5-pagina’s van de agenda zijn gebonden met een spiraal. Voor € 38,- is het de uwe.

De kalenders en agenda kunnen bij Porsche worden besteld per telefoon (0049 800-800-911, betaling uitsluitend per creditcard), of via www.porsche.de/shop. Ook zijn ze van af medio oktober verkrijgbaar in het Porsche museum, of bij de Porsche centra.

7 reacties


 1. Wij mogen betalen voor de gouden handdruk van Wiedeking. 😆
  Maar ik zou het warempel wel doen! Kijk eens wat een prachtwerk, esthetisch gezien! En de auto’s zijn ook niet mis, afgezien van die gruwel van een Panamera (die op de cover welhaast mooi lijkt!).
  Het is trouwens niet normaal wat Porsche probeert om de Panamera te doen lijken als een “échte” Porsche, als dat al bestaat.
  http://www.youtube.com/watch?v=dxqYYckSCQ0
  Ik vind het eigenlijk een beetje beledigend voor die prachtige klassieke Porsches, maar then again: ze zijn van Porsche en die mogen ermee doen wat ze willen.

 2. He, da’s inderdaad vreemd. Ze hebben je wel verteld van het 917 boek?
  Ik heb gevraagd of ik een exemplaar kon krijgen voor een boekbespreking, maar helaas niets ontvangen… Klassiekerrally zal wel te klein zijn? 😥

 3. Wim! Bedankt voor de tip dit had ik nog niet gehoord van mijn collega’s bij de Porsche internetshop (gaar, ze weten dat klassiekers mijn ding zijn)! Die Unikate kalender is volgens mij wel de meest interessante kalender uit het rijtje. Ik zal maar eens in het porsche museum kijken!

Comments are closed.