Ik ben geen poetser. Geef mij maar een klusje waarbij ik lekker kan sleutelen, lassen, slijpen of (de-)monteren. Daarbij schuw ik vieze handen, armen en kleren niet. Maar poetsen… Het is zo'n gedoe. Om die reden heb ik ook lang overwogen om een goede polijstmachine te kopen. Scheelt een hoop zweetdruppels.

Die plannen heb ik na het proberen van Sonax Power Polish weer even in de ijskast gelegd. Het resultaat van een halfuurtje polijsten is verbluffend. Nu is de lak die op de motorkap van de Morris zit behoorlijk hard, dus de iets-minder-dan-kleine krasjes krijg je er niet uit. Maar dat zou zelfs met een polijstmachine een uitdaging zijn. In het korte filmpje kan je zien hoe de Power Polish wordt aangebracht en met de speciale P-Ball (die eerst iets vochtig gemaakt moet worden) wordt uitgewreven. Eventueel kan met de P-Ball (een bol met klittenband waarmee de spons vastzit) nog een keer over het oppervlak gewreven worden waardoor het meeste overtollige polijstmiddel weggeveegd wordt. Uitpoetsen met de bijgeleverde microvezeldoek is dan een eitje. En de glans is prachtig!

<embed type="application/x-shockwave-flash" width="629" height="497" src="http://www.youtube.com/v/hF8u5B7QgRQ?fs=1&hl=nl_NL&color1=0x2b405b&color2=0x6b8ab6" allowscriptaccess="alway

s” allowfullscreen=”true”>

Hoe vaker deze behandeling uitgevoerd wordt, hoe mooier het eindresultaat. De speciale polijsttechnologie op NanoSaphir basis zorgt er voor dat de glansgraad steeds verder stijgt. Hierbij ontstaan geen strepen, kringen of hologrammen (polijstbanen), valt te lezen in de handleiding. En inderdaad: dat klopt.

Mijn vader zou trots zijn op het uitpoetsresultaat. Normaal vindt hij nog wel een plekje dat hij dan zorgvuldig met zijn zakdoek uitpoetst. De zakdoek kan vanaf nu achterwege blijven pa!

Sonax heeft met deze set echt een fijn polijstmiddel in de markt gezet. Ook de P-Ball is een goede toevoeging. Ten eerste is het polijsten daarmee zo prettig als het zijn kan en ten tweede krijg je nauwelijks vieze handen. Bij het poetsen met een doek had ik altijd m'n nagelranden groen…
Eén nadeel wil ik echter niet onvermeld laten: De motorkap glimt nu zó mooi, dat ik eigenlijk de rest van de auto ook moet poetsen…

Inhoud van de set:
1 P-Ball om de Saphir Power Polish mee aan te brengen
1 flacon Saphir Power Polish (250 ml)
1 hoogwaardige microvezeldoek
1 handleiding

Voordelen:
– makkelijk aan te brengen
– mooie complete set
– ruikt lekker, maar niet overdreven sterk
– polijst en beschermt in 1 arbeidsgang
– makkelijk uit te poetsen
– zuinig in gebruik

Nadelen:
– je moet eigenlijk de hele auto poetsen, omdat anders het verschil erg groot kan zijn
– met de P-Ball kom je niet in kleine hoekjes, bijvoorbeeld bij ruitenwissers en dergelijke

Prijs in de Sonax shop: € 37,95

Met dank aan Sonax Nederland voor het beschikbaar stellen van de set Saphir Power Polish.
Website: www.sonax.nl


zp8497586rq
Wax on, wax off: Sonax Power Polish test

12 gedachten over “Wax on, wax off: Sonax Power Polish test

 • 12 september 2010 om 15:51
  Permalink

  Jammer dat je de doffe plek er niet mee weg hebt gekregen. Misschien is het oppervlak te ruw en moet je drastischer maatregelen treffen?
  De verweerde lak van de Morris knapte er enorm van op, maar krasjes kreeg ik er ook niet allemaal mee weg. De polijstfunctie is daarvoor blijkbaar toch wat te mild.

  Overigens verdient het de aanbeveling de auto na het polijsten toch nog een keer in de was te zetten, omdat het aandeel was in de Power Polish vrij laag is.
  Mocht je de P-Ball willen gebruiken voor andere poetsmiddelen, of een versleten P-Ball willen vervangen: Deze is via de Sonax shop ook los te verkrijgen.

 • 12 september 2010 om 15:24
  Permalink

  Ik heb deze was gekocht voor mijn Triumph TR6. Vandaag heb ik één deur behandeld. Deze heeft een doffe plek in de lak. Ik zie zelf weinig verschil na de behandeling, de doffe plek zit er nog steeds in. De rest van de deur glimt mooi, maar het ziet er niet mooier uit dan de rest van de auto die ik met Turtle Wax had behandeld.

 • 5 september 2010 om 15:23
  Permalink

  Hmm, is er niet goedkoper spul wat net zo goed werkt? 😯

  Zit er toch wel over te denken, aangezien vorige eigenaren hem volgens mij met schuursponsjes gewassen hebben ofzo. Over een maandje MOET ‘ie glimmen. 😉

 • 25 augustus 2010 om 18:23
  Permalink

  wanneer kan ik mijn auto brengen Wim 😳 ?

  OT: leuk filmpje, vooral gaaf intro.

 • 23 augustus 2010 om 22:25
  Permalink

  Ik kijk hem nu pas met geluid en lincoln had gelijk, wat een gave intro! 😀

 • 23 augustus 2010 om 19:11
  Permalink

  TelSell… Geen idee, ik heb niet 1x ‘Het is ongelooflijk Mike!’ geroepen! 😉

 • 23 augustus 2010 om 19:08
  Permalink

  waarom moet ik zo aan TelSell denken :mrgreen:

 • 23 augustus 2010 om 12:20
  Permalink

  Hmmmm, best interessant. Ik gebruik altijd de poliermachine en autoglym, maar andere merken voldoen ook. Overigens: Poliermachine klinkt leuk, maar als je er foutjes mee maakt (te hard drukken, te lang op 1 plek) maak je snel fouten waardoor de lak beschadigd. Heb je met handpolier minder last van. Enige is dat het wat langer duurt….

 • 23 augustus 2010 om 11:30
  Permalink

  De vereiste inspanning is vrij gering, maar ja, je spieren verzuren op een gegeven moment toch wel. Dus af en toe wisselen is onvermijdelijk 🙂

 • 23 augustus 2010 om 11:17
  Permalink

  Inderdaad quite a difference en een makkelijke methode. Dus nu is de Morris extra mooi voor je bezoekje aan de camping. 😉

  Af en toe even van arm wisselen omdat je zo’n lam gevoel krijgt. :mrgreen: Maar daar mag ik niets slechts over zeggen, ik doe dat al bij het lopen met mijn weekendtas. 🙄

 • 23 augustus 2010 om 00:22
  Permalink

  Miami Vice intro… Dat zie ik dan maar als compliment :mrgreen:

  Vergeet de fluitende vogeltjes niet. Allemaal T-birdjes 😛
  Echt fijn spul, alleen denk ik dat je bij het aantal m2 van een T-bird wel spierpijn gaat krijgen…

 • 22 augustus 2010 om 23:41
  Permalink

  het Miami vice intro deed me op het puntje van mijn stoel belanden ..
  maar de spelende kids op de achtergrond overtuigde me dat dit wel een goed product moet zijn ..

  en ik zie ook wel de voordelen van die paddestoel ..
  ik ben verkocht iig ..
  omdat ik heel toevallig zaterdag a.s. de T-Bird wil verwennen ..
  en het oppervlak nogal ruw aanvoelt ..
  je kan er geen handdoek overheen laten glijden ..
  en dat is natuurlijk wel de bedoeling bij onberispelijk plaatwerk ..
  top tip .. ik laat weten hoe het werkte ..

Reacties zijn gesloten.