Chris Evans

Chris Evans

Het nieuws overspoelt het internet en andere media: Chris Evans is de nieuwe presentator van BBC’s TopGear. Wie is hij eigenlijk, en wat maakt hem zo geschikt als de vervanger van Jeremy Clarkson? Wij zoeken het voor u uit…

Een beetje liefhebber van klassieke exoten heeft wel eens van zijn naam gehoord. Chris Evans is namelijk geen onbekende in ‘ons’ wereldje. De Britse radiopresentator, radio- en tv-producent en zakenman is namelijk een echte ‘petrol head’, en met zijn geschatte vermogen van zo’n 50 miljoen pond ook in staat om daar een leuke invulling aan te geven.

Chris Evans’ autoverzameling

Op de radio wist hij door zijn eigen stijl hoge luistercijfers te bereiken, en vaak even hoge aantallen klachten. Daardoor werd hij wel nóg bekender, en dat maakte dat Chris Evans in 2000 de best betaalde Britse entertainer was. Je zou kunnen zeggen dat Chris de Britse Edwin Evers is, maar dan met een leukere verzameling auto’s.
En daarmee hebben we eigenlijk al genoemd wat Evans zo geschikt maakt als vervanger van Jeremy Clarkson: Hij is controversieel, neemt geen blad voor de mond, heeft bloed met een hoog octaangetal en een serieuze verzameling auto’s, waaronder een aantal kostbare (en niet zelden witte) Ferrari’s. Een deel van de verzameling is te zien in onderstaande Top Gear reportage, waar James May een bezoek brengt aan Evans’ nederige optrekje en  met samengeknepen billen een ritje maakt in zijn Ferrari California.

https://youtu.be/rxWMYcPX27s

Fracas

Het is wel grappig dat iedereen die riep dat Top Gear steeds maar meer van hetzelfde bleef brengen, een tijd lang leek te roepen dat Jeremy Clarkson terug moest komen. Zelf denk ik dat de ‘fracas’ het beste is dat Top Gear kon overkomen. Want wie is er nou beter geschikt als vervanger van Clarkson dan de persoon die Chitty Chitty Bang Bang bezit!? Ik bedoel maar. Een nieuwe start. Ik kijk er naar uit. En jullie?

Afbeelding: Motoring Research

1 reactie

  1. Kijktip: Zondag 28 juni 2015, om 21:00 uur Nederlandse tijd wordt op de BBC2 de laatste aflevering met de oude Top Gear bezetting uitgezonden.

Comments are closed.